ГП на след:
Последно състезание: OAE

В BMW Andretti не очаквали да спечелят първото състезание от сезона

16.12.2018 | Асен Стоянов, снимка BMW Andretti | коментара

В екипа на BMW Andretti не очаквали да спечелят първото състезание от новия сезон във Формула Е. Това беше и първа надпревара за немския концерн в изцяло електрическите серии като заводски екип.

Победата грабна Антонио Феликс да Коща, след като се възползва от наказанията на двамата пилоти на DS Techeetah Жан-Ерик Верн и Андре Лотерер за използване на повече енергия от позволеното в режим на регенериране на такава.

"За вършим периода на тестове с позитивен резултат - да сме конкурентни и да имаме видяната издръжливост, беше добре, каза спортният директор на BMW Йенс Маркарт. - Това ни даде малко облекчение, но в същото време знаехме, че всички отбори в този шампионат имат доста повече опит от нас.

Антонио направи фантастична обиколка в квалификацията при тежки обстоятелства без да сме карали много на трасето. Но изглежда, че подготовката ни е била много добра. Това е историческо постижение за нас. Чувството е страхотно и не можеше да бъде по-добре."

За самия Да Коща това бе втора победа в сериите, но дебютната беше още в първия сезон от шампионата, когато по думите му тогава на шампионата не е отдавано голямо значение. "Впечатляващо е да видя сега колко много са се променили нещата и да спечеля сега е различно чувство", каза португалецът.

Подробности за новите коли и пилоти в шампионата на Формула Е и промените в правилата четете в специален материал в новия брой 222 на списание ClubS1

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти