Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Бриджстоун доволни от издръжливостта на гумите си

В Бриджстоун доволни от издръжливостта на гумите си

44
0

С абсолютно безгрешно управление със стратегия с гуми супер софт в началото и медиум след единствения си питстоп Марк Уебър спечели Гран при на Монако. Същата тактика използваха повечето състезатели в състезанието по улиците на Монте Карло.

– Монако още веднъж бе сцена на чудесно състезание и сме горди от представянето на гумите ни – заяви директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава.

Издръжливостта на двете смеси позволяваше и различни от горепосочената най-широко използвана стратегия.

– Типът медиум бе толкова силен и даваше постоянни времена за обиколка до края на състезанието – дори когато бе използван в продължение на 77 тура, какъвто бе случаят с Фернандо Алонсо, а той постигна прекрасен резултат, след като стартира от питлейна – заяви директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Супер софт също показа прекрасно представяне, дори при сериозно натоварване с много гориво на борда. От темпото на Нико Розберг личеше, че и те можеха да изкарат по-дълго време, отколкото ги използваха в повечето случаи. Очаквахме грейнинг на задните гуми тук, но се изненадахме колко добре всъщност се разви ситуацията – допълни Хамашима.