Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Бриджстоун горди с поведението на гумите си

В Бриджстоун горди с поведението на гумите си

34
0

С абсолютно еднаква стратегия по отношение на гумите бяха спечелилите двойна победа на пистата Хокенхайм пилоти на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, както и завършилият трети Себастиан Фетел (Ред Бул). Всички те стартираха в Гран при на Германия със супер софт и направиха по едно спиране в бокса за хард. Германецът пък даде и най-доброто време за обиколка в последния тур от състезанието.

– И двете ни смеси работиха по-добре от очакваното – заяви след финала директорът на отдела в Бриджстоун за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Издръжливостта на супер софт бе чудесна. Добър пример в това отношение бе Дженсън Бътън, който спечели доста като остана с мекия тип за по-дълга първа част на състезанието си спрямо съперниците. Твърдите гуми наистина отнемаха повече време за загряване в сравнение с други типове от гамата ни, като доказателствата за това на трасето се изразяваха в блокирани спирачки, по-ниско сцепление в завоите и т.н., докато се стигнеше оптималният работен прозорец.

Според Хамашима състезанието на Хокенхайм е било великолепна илюстрация на силата на компанията и качествата на развойните инженери в Япония.

– Тези гуми бяха създадени преди старта на сезона, а имаше толкова много промени – трябваше да са по-тесни, забраниха зареждането. Въпреки всичко специалистите ни произведоха гуми, работещи добре с тазгодишните болиди. Дори в екстремни случаи като този уикенд – допълни той.