Начало Formula E News В DS Techeetah недоволни от наказанието на Бърд

В DS Techeetah недоволни от наказанието на Бърд

244
0

В екипа на DS Techeetah останаха недоволни от наказанието на Сам Бърд в еПри на Хонконг. Пилотът на Virgin Racing беше санкциониран с добавяне на 5 секунди към времето му заради удар срещу Андре Лотерер от DS Techeetah.

Последният водеше, но в самия край след контакт от атакуващия отзад Бърд, Лотерер спука гума и не завърши. С наложената санкция Бърд се смъкна от първо на 6-о място. Лотерер обаче не завърши и в екипа му бяха бесни.

Те подадоха официален протест след обявяване на наказанието, искайки то да бъде по-сурово. Мотивът им беше, че действията на Бърд са провалили изцяло състезанието на Лотерер. А преди удара Бърд на няколко пъти е чукнал колата на Андре, спирайки по-късно.

Освен това според DS Techeetah случилото се насърчава пилотите и в бъдеще да правят подобни маневри, но по-рано в състезанието. И получавайки „само“ 5 сек наказание, те биха могли да спечелят много повече, отстранявайки съперник от битката за позиции.

Тримата стюарди наказаха Бърд, тъй като от телеметрията установиха, че Лотрер не е спрял по-рано спрямо предните му обиколки на същото място. А Бърд го е направил по-късно. Според тях обаче няма защо наказанието да бъде по-голямо от 5 сек. Затова протестът на DS Techeetah беше отхвърлен.