Начало Moto News В Дукати са предпазливи с очакванията си за третия кръг от МотоGP

В Дукати са предпазливи с очакванията си за третия кръг от МотоGP

58
0

Андреа Довициозо и Ники Хейдън са настроение реалистично за третия кръг от шампионата на МотоGP на пистата Херес в Испания. Първият бе в топ 5 там миналия сезон, а вторият – осми. Сега и двамата внимават с очакванията при връщането на първенството в Европа.

Херес не е сред любимите ми трасета, но мисля, че в настоящия момент от сезона най-добрият подход е да работим старт за старт. Точно с тази нагласа и пристигаме в Испания – коментира италианецът. – Десмоседичи GP13 е напълно различен от моторите, които съм карал преди. Аз нямам нищо против, но разликата в представянето може да дойде единствено от промени в характеристиките на машината.

За Хейдън първото състезание в Испания носи усещането за реален старт на надпреварите:

– Все едно „нормалният“ сезон започва сега. Това обаче не означава, разбира се, че очаквам нещата да станат по-лесни. Правихме тренировки на Херес преди сезона. Времето тогава не ни позволи да натрупаме кой знае колко обиколки, но опитът все пак ще е полезен. Надявам се да започнем по-добре още от петък и да се справим на по-високо ниво, отколкото в Тексас. Момчетата ме подкрепят невероятно много и нямам търпение да дадем най-доброто от себе си в Испания.

Междувременно в базата на Дукати посрещнаха официално новия си главен изпълнителен директор Клаудио Доменикали. 47-годишният инженер, който работи в компанията вече повече от две десетилетия, бе приветстван по страхотен начин от служителите. Те подредиха стратегически последните модели на марката, както и състезателния мотор и изпълниха специално приветствие с двигателите им, накарало новия началник да излезе, за да провери какво се случва.

– Новото ми предизвикателство не можеше да стартира по-добре – коментира ентусиазираният от неочаквания „концерт“ Доменикали. – Тази работа е задача, срещу която се изправям с гордост, страст и невероятна признателност. Ще направя всичко по силите си, за да се отплатя за оказаното ми доверие и да допринеса за продължаващото разрастване на този необикновен бранд.