Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В екипа на BMW Sauber всичко върви по план

В екипа на BMW Sauber всичко върви по план

42
0

Както обикновено през тази година пилотите на BMW Sauber подходиха доста консервативно към двете свободни тренировки. Все пак обаче след края на първия ден всички бяха доволни. Защото докато мнозинството от конкурентите изпразват в един момент резервоарите за да дадат впечатляващи времена, то при баварците този въпрос не стои на дневен ред.
Така въпреки четвъртата и 12-ата позиция в първата и деветата и 13-ата позиция във втората свободна тренировка всички в BMW Sauber бяха доволни от постигнатото.
“Въпреки че тествахме тук през миналата седмица винаги има какво още да се желае”, обясни техническият директор Вили Рампф. “Както винаги в петък се съсредоточихме върху подготовката за състезанието и по-точно върху представянето на двата типа гуми в дълги серии от обиколки. Двамата ни пилоти работиха по доста различни програми. Сега имаме добра база, върху която можем да градим.”
“Един добър ден от моя гледна точка”, заяви Ник Хайдфелд след края на тренировките. “Нямахме особени проблеми и успяхме да изпробваме всичко, което бяхме предвидили. Балансът на колата ми не е перфектен, но смятам, че утре ще го подобрим значително.”
Кубица пък се радваше най-вече на отличните условия и на отсъствието на проблеми по колите.
“За мен бе много важно да направя колкото се може повече обиколки. По време на тестовете миналата седмица не можех да се подготвям за състезанието, защото работихме по гумите и аеродинамиката за следващата година. Днес обаче успяхме да изпълним напълно предвидената програма и да направим необходимите сравнения на гумите. Сега остава да оценим данните и да се подготвим за утре.”