Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф смята, че Ферари са прехвърлили много рано фокуса си върху колата...

Волф смята, че Ферари са прехвърлили много рано фокуса си върху колата за 2017 г.

52
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че Ферари са прехвърлили много рано фокуса си върху колата за 2017 г. Според него новите правила, които влизат в сила догодина, могат да повлияят на предимството на тима от Бракли. Той посочи, че Ред Бул вече постави Мерцедес под натиск в последните надпревари от настоящия сезон.

„Ред Бул определено има по-конкурентоспособен пакет, след като Рено подобри значително задвижващата си система. А догодина новите правила със сигурност предлагат огромни възможности. По принцип очаквахме да ни е трудно в Унгария, както и Ред Бул да се представи добре. Всъщност се получи обратното – бяхме силни колкото и на Силвърстоун. На Хокенхайм обаче можехме да спечелим по-лесно, така че ситуацията не е съвсем ясна. От Ред Бул продължават да натискат, освен това в скоростта на правите вече няма голяма разлика. Ще са в още по-добра форма догодина и дори още през втората половина на настоящия сезон.

Не смятам, че можем да отписваме Ферари. Те очевидно изживяват труден период напоследък. Мисля, че много рано прехвърлиха фокуса си върху 2017 г. Но никога не бива да се подценява отбор с толкова ресурси и страст”, заяви Волф.

Той допълни, че очакванията към Скудерията са много високи, но да отговориш на подобни надежди е нещо съвсем различно: „Вероятно след силната 2015-та при Ферари има отстъпление, но вярвам, че и те ще се подобрят.”