Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари вече работят по колата за 2018 г.

Във Ферари вече работят по колата за 2018 г.

49
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене заяви, че тимът вече работи дори по проекта за колата си за 2018 г., като все пак основното внимание е  съсредоточено върху колата за 2017 г. Босът заяви също така, че не трябва никой от отбора да се предава в битката си този сезон, но все пак в Скудерията вече гледат две години напред, като и малки отбори са започнали да правят същото.

„Аз винаги казвам, че тимът ни работи много фокусирано тази година, защото дори разликата между нас и Мерцедес да е голяма, смятам, че можем да се борим и съм сигурен, че ще го правим до края на тази година, каза Аривабене. – В същото време имаме различна методология за работа – имаме екип, фокусиран върху колата за тази година, и още два – малки, които се занимават с това, което ще представим през следващия сезон и през 2018, като вниманието е главно върху двигателя.”

Запитан дали е разочарован от това, че Ферари не постигна максималното от началото на сезона и не постигна победа, Аривабене отговори: „Когато печелим, винаги съм много емоционален, но в случая трябва да забравим за неуспехите и да останем спокойни. Трябва да се концентрираме върху сезона, следващите трасета и да запазим мотивацията на тима. Трябва да следваме своя път. Винаги съм бил против да се говори за късмет в тази игра, но в случая наистина имаме проблем с късмета, който не е с нас.”