Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн започна работа за Ферари

Верн започна работа за Ферари

41
0

Жан-Ерик Верн започна работата си за Ферари, като първият му ден в симулатора на тима от Маранело вече е факт.

24-годишният французин стана тест пилот на Скудерията, след като загуби титулярното си място в Торо Росо. Той се срещна с инженерите и ръководството на Ферари и свикваше с новия си „офис”.

– ървият ми ден във Ферари като част от екипа е нещо наистина специално. Пообиколих из Маранело и осъзнах, че този град живее с Ферари. Тази година ще работя много в симулатора и първото опознаване бе безкрайно полезно. Познавам добре Себастиан Фетел и Кими Райконен и нямам търпение да работя с тях – коментира Верн.

Французинът заяви по-рано, че предпочита да е тест пилот във Ферари, отколкото титуляр в някой от малките отбори в Гран при.

– Не съм разочарован – каза той пред Гадзета дело Спорт в отговор на въпрос как се чувства след загубата на мястото в Торо Росо. – Знам, че дадох най-доброто от себе си и затова не съжалявам. Сега съм във Ферари, като това ми предоставя отлична възможност за 2016 г. И е далеч по-добър вариант, отколкото да се бориш постоянно в дъното зад волана на Катерам или Маруся. И честно казано, предпочитам да работя на симулатора, за да допринеса с нещо полезно за екипа, отколкото да съм резервен пилот. В наши дни ролята на третия състезател е да е на пистата, но не върши нищо съществено. За мен това е голямо предизвикателство и съм готов на 100% да помагам на Ферари да се върне на върха. Ще съм доволен, ако дори малка част от работата ми допринесе за това.