Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вярвам, че сме направили стъпка напред, убеден е Фетел

Вярвам, че сме направили стъпка напред, убеден е Фетел

43
0

Себастиан Фетел вярва, че екипът на Ферари е направил крачка напред, въпреки че остана зад пилотите на Мерцедес в квалификацията за Гран при на Австралия.

„Не съм наистина разочарован. Вярвам, че сме направили крачка напред и че особено утре ще сме по-близо. Очаквахме Мерцедес да са бързи в квалификацията. Останах много доволен от времето си и решихме да спестим комплект гуми за състезанието. Надеждите ни за надпреварата са големи, сезонът е дълъг и автомобилът притежава сериозен потенциал. Втора редица е чудесно постижение, а отборът се труди упорито.

Четирикратният световен шампион каза по повод новия квалификационен формат, че е необходимо Формула 1 „да опитва неща, които имат смисъл”. Той и останалите класирали се за Q3 пилоти (с изключение на тези на Мерцедес) направиха по един бърз тур в последната част на сесията.

„Дори имах време да се преоблека за пресконференцията. Всички твърдяхме, че точно това ще се случи, така че не знам защо хората са изненадани. Казаха ни да изчакаме да видим какво ще стане, така че ние почакахме и видяхме, това е. Не се получи. През цялото време трябваше да се справяме с трафика в началото на сегментите. В началото беше истинска лудост – всички натискаха да завършат обиколка, но на практика не е нужно да е така. В края на сесията на пистата нямаше коли, когато асфалтът е в по-добро състояние за разлика от първите минути. Феновете нямаха какво да гледат точно в момента, когато искаха да наблюдават Люис [Хамилтън], Нико [Розберг], Кими [Райконен] или който и да е. Точно сега критики не са ни нужни, преди доста ни нападаха, но това със сигурност е грешна посока на развитие. Не може просто да пробваме разни неща. Необходимо е да опитваме неща, които имат смисъл”, каза още Фетел.