Начало Formula 1 News Волф не одобрява наказанието на Фетел

Волф не одобрява наказанието на Фетел

61
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Мерцедес

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф не одобрява наказанието на Себастиан Фетел, тъй като то ще има пряко влияние върху битката на пистата по време на Гран при на САЩ. Немският пилот на Ферари бе санкциониран заради това, че не е намалил достатъчно при показването на червен флаг за спирането на първата петъчна тренировка в Остин.

„Ситуацията е сложна, тъй като през уикенда в Япония на Естебан [Окон] бе наложено подобно наказание, което аз смятам за прекалено строго. За шампионата обаче не е добре, че Себастиан получи санкция. Предпочитаме да е напред и да направим страхотно шоу”, обясни Волф.

Австриецът каза също така, че вероятно отново ще използва заповеди от бокса този уикенд, ако има нужда от такива. Ситуацията от Гран при на Русия, при която на Валтери Ботас бе наредено да пропусне съотборника си Люис Хамилтън и в края на надпреварата позицията не му бе върната, все още се обсъжда. Тогава Волф обясни, че нареждането се е наложило заради блистър върху гума на Хамилтън и за да бъде предпазен англичанинът от Фетел.

„В неделя вероятно бих предпочел точките, но в сърцето си мразя подобни ситуации. Да видим как ще се развият нещата. Говорехме си за 2007 г. и как шампионатът тогава бе загубен два кръга преди края. Наистина става дума за концентрация през всеки един ден. Ако точките ни стигат (за титлата), ще сме извадили късмет и ще празнуваме. Ако не са достатъчни, се насочваме към следващия кръг, където ще се трудим много упорито”, обясни Волф.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter