Начало Formula E News Второто поколение болид от Формула Е – акцент на Аутомотив Експо в...

Второто поколение болид от Формула Е – акцент на Аутомотив Експо в София

78
0

Gen 2 е новият автомобил, с който ще се състезават отборите във Формула Е през предстоящия пети сезон на шампионата за електрически коли. Той бе представен официално по време на Международното автомобилно изложение в Женева по-рано тази година. Този болид е и акцент в програмата на Аутомотив Експо София, където всички гости имат възможността да се доближат до бъдещето на автомобилната индустрия.

Болидът Gen 2 е не само технологичен шедьовър, но и атрактивна алтернатива за състезателните ентусиасти. Колите, използвани в шампионата на АББ Формула Е, са най-модерните превозни средства, създадени по най-строгите изисквания за ефективност. Фокусът при тях е върху енергийната ефективност, балансирания подход към околната среда и значително по-малкия шум. С максимална мощност от 250 kW, Gen 2 ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,8 секунди и може да достига максимална скорост от 280 км/ч.

„Развълнувани сме да посрещнем болид от АББ Формула Е в София и да представим бъдещето на електрическата мобилност на всички,“ каза Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ за България. „Благодарение на стратегическите ни партньори в България, бързите зарядни станции за електромобили на АББ са достъпни в цялата страна и очакваме да имаме повече от 35 инсталации до края на годината. Партньорството ни с Формула Е и присъствието на Gen 2 в България са поредния пример за това, че АББ води бъдещето на устойчивата мобилност в страната.“

АББ е световен лидер в решенията за зареждане на електромобили с най-голяма база инсталирани зарядни станции по цял свят. Формула E, като първата в света изцяло електрическа международна серия за моторни спортове на ФИА, служи като конкурентна платформа за тестване и разработване на технологии за електрификация и дигитализация, свързани с електрическата мобилност.