Начало Formula E News Видео и галерия: Формула Е на Лас Вегас Стрип

Видео и галерия: Формула Е на Лас Вегас Стрип

49
0

Шампионатът за електрически автомобили Формула Е направи забележителна демонстрация на прочутия Лас Вегас Стрип. Това е близо 7-километров участък от булевард „Лас Вегас” в световната столица на хазарта и забавленията. Известен е с концентрацията на прочути по цял свят хотели и казина. 14 от 25-те най-големи хотели на планетата се намират на Лас Вегас Стрип и предлагат общо умопомрачителните 62 000 стаи.

На 7 януари в Лас Вегас ще се проведе уникално състезание от Формула Е. То не е част от първенството, но привлича огромен интерес, тъй като е първо по рода си. Става дума за надпревара между всички 20 пилоти от Формула Е и 10 играчи на компютърни симулатори, които ще се борят за награден фонд от 1 милион долара. Събитието е част от 50-ото издание на международното изложение за потребителска електроника (CES). То ще се проведе във Венецианския хотел. Лас Вегас Стрип е включен в специално създадената за състезанието писта.

Демонстрацията включваше сейфтикара на Формула Е – BMW i8, Jaguar I-PACE Concept (за този модел това бе първа публична демонстрация) и болид от шампионата. Зад воланите бяха Сам Бърд (DS Върджин Рейсинг), Антонио Феликс да Коща (Андрети Формула Е) и Мич Еванс (Ягуар Рейсинг).

Формула Е ще има кръг в САЩ тази година. Ню Йорк еПри ще се проведе на 15 и 16 юли на специално създадено трасе по улиците на Бруклин, а фонът ще е наистина уникален – долен Манхатън.