Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия сигурни в темпото си и на суха, и на...

Във Форс Индия сигурни в темпото си и на суха, и на мокра писта

56
0

Нико Хюлкенберг се нареди в топ 10 на квалификацията за Гран при на Канада, а съотборникът му във Форс Индия Серхио Перес изпусна Q3 със съвсем малка разлика.

„Знаехме, че ще са ни нужни перфектни обиколки, за да стигнем третия квалификационен сегмент, така че девета и 11-та позиция са добър резултат”, заяви заместник-шефът на отбора Боб Фърнли. „Туровете на Нико бяха чисти, но просто нямахме достатъчно скорост за класиране сред първите 8. Серхио пък ще може да избере с кои гуми да стартира. Стратегията ще е жизненоважна в надпреварата и се надяваме това малко предимство да има значение. Прогнозата за времето не е съвсем сигурна и това означава, че трудно може да се предвиди каквото и да е. Ще направим силно състезание на сухо, ако се съди по дългите серии от петъчните тренировки. И на мокро обаче вървим добре. Каквото и да се случи, сме в добра позиция да вземем точки и с двете коли.”

Хюлкенберг коментира, че е използвал максимално възможностите си и девета позиция на грида е приличен резултат.

„Разликите бяха наистина малки, така че бе важно да не се допуска и най-малка грешка. Две десети можеха да струват 4-5 места на грида. Условията бяха доста стабилни и дори преваляването в Q1 не повлия особено на нивото на сцепление. Ситуацията определено ще е интересна, ако в състезанието вали”, допълни немският пилот.

Перес от своя страна каза, че 11-та позиция на стартовата решетка не е лошо постижение: „Дадох всичко от себе си и това е крайният резултат. В Монреал може да очакваш неочакваното, особено по отношение на времето. Смятам, че в състезателни условия имаме стабилно темпо и определено можем да се борим за точки.”