Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия удовлетворени; Уилямс: Не бяхме достатъчно бързи

Във Форс Индия удовлетворени; Уилямс: Не бяхме достатъчно бързи

51
0

В тима на Форс Индия се чувстваха удовлетворени от представянето си в Гран при на Япония – Серхио Перес финишира седми, а Нико Хюлкенберг – осми. В Уилямс обаче никак не се радваха на класирането си, макар и двете коли да бяха в топ 10 – Фелипе Маса стана девети, а Валтери Ботас бе десети.

Разликата между тима от Силвърстоун и Уилямс в класирането при конструкторите е 10 точки четири кръга преди края на шампионата.

„Днес състезанието бе удоволствие за мен. Мисля, че взехме правилните решения по време на надпреварата”, коментира Перес. „Потеглих чисто и в първи завой се оказах трети. Дадох всичко от себе си, за да задържа позиция, но знаех, че ще е трудно. Трябваше да съм разумен и да избирам битките си. Стратегията с два бокса определено бе правилната за нас. Трябва да изпреварим Уилямс-ите, тъй като те бяха с различен план. За щастие се справих бързо. Накрая само трябваше да пазя гумите.”

Хюлкенберг също бе доволен от надпреварата. Според него е било възможно да се класира седми, но платил цената на не особено силната си квалификация.

„Изпреварването на Валтери бе най-хубавият момент за мен. Прецених ситуацията в предходната обиколка, но тогава не излязох добре от последния завой и го изтървах в първия. Затова си казах: „Ако не мога да те изпреваря тук, ще стане на шикана!” Беше чудесна битка”, допълни Нико.

Роб Смедли сподели, че с оглед скоростта на Уилямс на Сузука класирането на Маса и Ботас е горе-долу според очакванията на тима: „Избрахме рискована стратегия, за да влезем в точките. Справихме се сравнително добре. Крайният извод е, че болидът просто не бе достатъчно бърз – това бе най-голямото разочарование и в квалификацията, и в надпреварата.”

Маса обясни, че и той, и Ботас загубиха по две позиции на старта. Той предположи, че това вероятно се дължи на гумите. Освен това отбеляза, че Форс Индия просто бяха с по-добра кола на Сузука.

„Поне успяхме да направим нещо различно от съперниците”, каза Ботас. „Определено нямаше как да извлечем нещо повече днес. Надявам се оставащите от календара писти да паснат повече на болида ни, тъй като ни липсваше чиста скорост.”