Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въпреки силното представяне в петък Фетел не смята, че Мерцедес са достижими

Въпреки силното представяне в петък Фетел не смята, че Мерцедес са достижими

75
0
Ред Бул,Себастиан Фетел,Унгария

Себастиян Фетел завърши петъчния ден на трето място, като изостана на 0,6 сек от Люис Хамилтън и само на 0,4 сек от Нико Розберг. Въпреки сравнително близката разлика до пилотите на Мерцедес, германецът не смята, че напредъкът в Ред Бул е достатъчно голям, за да може екипът му да се бори за победата в неделя.

„Като цяло съм доста доволен от днешния ден“, направи своята равносметка за първия ден в Унгария Фетел. „Досега почти нямаше петъци, в които да нямаме проблеми, този е един от малкото приятни изключения.

Сутринта бе доста хлъзгаво, но следобед определено направихме крачки в правилната посока. Но не трябва да сме прекалени оптимисти, защото имаше и други петъци, в които изглеждахме близо до Мерцедес, а после в събота следваше отрезвяването. Но все пак непрекъснато отбелязваме прогрес, изпробваме много нови неща, част от които не функционират по начина, по които очакваме.

Като цяло и пистата изглежда подходяща за нашата кола. Това помага и при работата с гумите. Но трябва да бъдем предпазливи в очакванията си. Така например и миналия петък колите на Уилямс не изглеждаха достатъчно бързи, но в неделя се видя изключителен прогрес. Може би в петък те карат с различни настройки на двигателите с по-малко мощност. Затова очаквам още утре в квалификацията те да покажат истинското си лице.

В сравнение с миналата година разполагаме с много по-малко притискане, което прави още по-трудна задачата да накараме гумите да работят. Хлъзгаме се повече от това, което сме свикнали тук, но ще свикнем.

Продължаваме да имаме много работа пред себе си. Днешният ден определено ни дава надежди, но ще бъдем доволни едва когато сме на едно ниво с Мерцедес, което е една доста амбициозна цел.“