Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В момента е трудно да се прецени дали Ферари трябва да задържи...

В момента е трудно да се прецени дали Ферари трябва да задържи Райконен, смята Хакинен

31
0

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен заяви, че според него в момента е трудно да се прецени дали Ферари трябва да задържи Кими Райконен и след настоящия сезон.

Скудерията тепърва трябва да вземе решение дали да се възползва от опцията да задържи финландеца за трета година. Шефът на екипа Маурицио Аривабене заяви, че използва договора, за да мотивира Кими да продължава със силното представяне. Той сподели, че не бърза да подпише и отхвърли слуховете, че тимът от Маранело проучва възможността за привличане на Люис Хамилтън, който още не е продължил контракта си с Мерцедес.

„В момента е трудно да се прецени дали (задържането на Кими) ще е правилно или грешно решение за Ферари. Всички знаем какъв талант е Райконен, каква скорост притежава. Толкова опитен пилот като него трябва да демонстрира постоянно това, което видяхме в Бахрейн”, обясни Хакинен.

След това Мика сподели редица похвали за друг свой сънародник – Валтери Ботас.

„Беше страхотно да видя как Валтери – с неговия стил на управление – спечели битката срещу [Себастиан] Фетел под голямо напрежение. Той е точно от типа пилоти със здрави нерви, необходими за борба за световни титли”, заяви Хакинен.

Междувременно Райконен каза от своя страна, че следващата му цел с Ферари за настоящия сезон е да се бори за победи, след като се качи на подиума в Бахрейн.

„Много съм доволен от това как работи отборът и е ясно, че след миналия сезон сме направили голяма крачка. Всички се трудят чудесно заедно. Атмосферата сега е прекрасна, посоката е добра. Сигурен съм, че ще стигнем до момента, когато тимът ще е в състояние да се бори постоянно за победи, но ще отнеме малко повече време”, коментира Кими. „Ясно е, че на някои писти ще сме по-близо (до Мерцедес), на други не. Но според мен първата стъпка е да подобрим всичко. Това ще се случи и се надявам да намалим разликата. Първата крачка е да се класираме по-напред в квалификациите и да стартираме по-добре.”