Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен се радва на втория подиум в F1 кариерата си

Верстапен се радва на втория подиум в F1 кариерата си

38
0

Макс Верстапен завърши втори в Гран при на Австрия и се радваше искрено на втория подиум в кариерата си във Формула 1. Лично собственикът на тима му Ред Бул Дитрих Матешиц наблюдаваше церемонията на подиума след финала на пистата, която преустрои и стопанисва.

„Страхотно чувство е да съм за втори път на стълбичката”, коментира Макс. „Направихме чудесно състезание. Автомобилът вървеше както трябва, поведението на гумите бе добро. На старта успях да изпреваря няколко коли. Битките бяха страхотни. От там нататък карах моето си състезание. Кими [Райконен] ме настигаше бързо, но успях да го задържа. Очаквах да съм трети, но съм щастлив да стана втори в последната обиколка. Колата за сигурност определено ни помогна да извлечем максимума от спиранията в бокса. Малко преди финала се озовах в трафик, заради което гумите изстинаха и управлението стана по-сложно, но завършихме без проблеми.”

Даниел Рикиардо бе пети на старта и пети на финала в Австрия. Той сподели, че надпреварата се е развила прекрасно за отбора и подиумът на съотборника му е великолепно постижение.

„Ясно е, че исках да съм на стълбичката заедно с Макс, но моето състезание бе леко разочароващо”, продължи австралиецът. „Просто не бяхме достатъчно бързи. Опитах се да натисна, изглежда задържахме определено темпо, но в момента, когато всички останали вървяха все по-бързо и по-бързо, ние ставахме по-бавни и по-бавни. Засега само искам да разбера на какво се дължеше това. Трябва да знам, ако е нужно аз да подобря нещо. Утре ще съм във фабриката – имаме време да проучим въпроса.”