Начало Автомобили Волво Груп България инвестира 1,66 млн. лева в сервизен център в Бургас

Волво Груп България инвестира 1,66 млн. лева в сервизен център в Бургас

80
0

1,66 млн. лева инвестира Волво Груп България в собствен сервизен център в Бургас. Първата копка на терена от близо 8000 кв. м в Индустриален и логистичен парк – Бургас бе направена на официална церемония от кмета на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителния директор на компанията Петер Ериксон заедно с председателя на борда на директорите на „Индустриален и логистичен парк” Бургас Златина Георгиева и изпълнителния директор на парка Стамен Стамов.

В центъра ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще бъде с площ 1302 кв. м и ще разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала, четири колонни подемника, три стенда. Капацитетът на обслужване ще бъде 3040 камиона годишно, като ще може да се работи по 6 камиона едновременно. Ще разполага с екип от 10 специалисти и мобилна група. Складовата база ще гарантира осигуряване на резервни части в рамките на 24 часа.

“За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които има Волво Груп тук”, обясни Петер Ериксон.

Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 година.

Инвестицията в собствен център в Бургас е част от цялостната стратегия на Волво Груп България за устойчиво развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната. Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през лятото на миналата година, а в началото на 2016 година отвори врати и разширеният сервизен център в София, който има капацитет за сервизиране на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача. От миналата година компанията вече е инвестирала в развитие на сервизната си мрежа около 4 млн. лева.