Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Ван дер Гарде се споразумяха холандецът да не кара в...

Заубер и Ван дер Гарде се споразумяха холандецът да не кара в Австралия

86
0
Беат Цендер,Мониша Калтенборн

Заубер се споразумя с Гийдо ван дер Гарде, съобщи швейцарският екип. Холандският пилот прекрати съдебните си действия срещу екипа, целящи да му осигурят възможност да кара в Гран при на Австралия. Той и тимът ще продължат започнатите в Мелбърн разговори.

„Заубер може да потвърди, че успя да се споразумее с господин Гийдо ван дер Гарде и той ще се въздържи да кара в Гран при на Австралия, така че отборът ще се придържа към първоначалния си план. Заубер, господин Ван дер Гарде и неговият мениджърски екип ще продължат конструктивните разговори, за да достигнат до приемливо за всички решение на проблема. Тимът на Заубер е тук (в Мелбърн – б.р.), за да се състезава в Гран при на Австралия и именно върху това ще се съсредоточи. В рамките на следващата седмица ще сме в състояние да ви дадем повече информация”, гласи официалното съобщение на тима.

Ван дер Гарде също направи изявление. В него той посочва, че проблемът все още не е разрешен и разговорите ще бъдат подновени другата седмица, но се е съгласил да не преследва правото си да се състезава през този уикенд.

„С уважение към интересите на автомобилния спорт и Формула 1 в частност реших да се откажа от законните си права за настоящия уикенд. Това решение бе много трудно за мен. Желанието ми обаче бе да уважа интересите на ФИА, Заубер, автомобилния спорт, както и на [Фелипе] Наср и [Маркус] Ериксон. Мениджърският ми екип ще продължи дискусията със Заубер в началото на следващата седмица, за да достигнем до приемливо за всички решение на настоящата ситуация. Сигурен съм, че такова ще бъде намерено”, се казва в съобщението на Ван дер Гарде.

С това временно споразумение ситуацията в Заубер ще се успокои поне за два дни. Ван дер Гарде заведе дело срещу отбора, претендирайки, че му е било обещано титулярно място за сезон 2015 г., но не го е получил. Стигна се до заплаха от конфискуване имуществото на тима, намиращо се на пистата. Последното до момента съдебно заседание бе в петък следобед, като тогава съдия Крофт препоръча на страните да се разберат помежду си.