Начало Рали В Германия най-трудно е да се установи ритъм, смята Новиков

В Германия най-трудно е да се установи ритъм, смята Новиков

32
0
Евгени Новиков

Евгени Новиков се е състезавал само веднъж в рали Германия досега. Руснакът признава, че не познава отсечките толкова добре, колкото някои от съперниците му, но въпреки това харесва надпреварата, която започва утре.

Най-трудният аспект според мен ще е да се формира ритъм по време на уикенда. Многото отбивки по етапите означават, че трасето не е толкова плавно, колкото други асфалтови ралита. Мисля, че можем да очакваме отсечките да са доста мръсни и хлъзгави при вторите преминавания. Има много неща, които трябва да се вземат предвид относно състезанието – необходимо е да се изгради силна стратегия. Нужно е да се внимава с гумите: нямаме неограничени запаси, а един погрешен избор може да означава сериозна загуба на време. Метеорологичните условия също са сериозен фактор. Направихме чудесни тестове и се чувствам подготвен за предизвикателството – каза още пилотът на М-Спорт.

Насър Ал-Атия също няма кой знае какъв опит в Германия – неговите участия там досега са две. През 2011 г. той стана втори в S-WRC с Фиеста S2000. Сега не само ще се опита да постигне най-добрия си резултат на асфалт, но и да продължи серията си от класирания в топ пет.

Настилката в тази надпревара се различава от една отсечка до следващата. Трябва да си уверен в колата и да се адаптираш добре към промените. Необходимо е да внимаваш за много неща – гуми, бележки, време, така че концентрацията е особено висока през целия уикенд. Екипът ни има сериозен опит и се надявам това да помогне да направим успешно състезание – коментира катарецът.