Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф не би искал да събира Хамилтън и Алонсо

Волф не би искал да събира Хамилтън и Алонсо

50
0
Андреас Микелсен,Себастиен Ожие,Яри-Мати Латвала

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф за пореден път отрече тимът да преговаря с Фернандо Алонсо и да има намерение събере в един тим испанеца и Люис Хамилтън.

„Би било твърде самоубийствено и лудо за нас да искаме подобно нещо”, директно заяви той в падока. „Знам, че много хора биха желали подобно нещо, но за нас е важно това, което е добро за тима и неговото развитие в бъдеще. За нас е важно да побеждаваме и със сигурност Фернандо е един от най-комплексните пилоти, но както се видя днес, имаме отлична двойка и в момента с много близка скорост.”

От своя тази вечер на късната среща с медиите Алонсо отново заяви, че се чувства прекрасно. На въпрос дали това не се дължи на срещите, които води неговият мениджърски екип, отговори, че просто се чувства много добре.

След това коментира и впечатленията си от новия двигател, който на практика тества вчера.

„Вярваме на данните, а те показват, че има напредък”, каза той. „Да, има още голям дефицит, но е стъпка напред, а от пилотска гледна точка е трудно да се оцени, защото вчера имахме наситена програма с много изследвания на различни неща, аеродинамика, гуми. Трудно е да се открие някаква разлика.”

Слуховете за напускането на испанеца са наистина много силни, като най-вероятно е връщане в Рено. Ферари, също като Мерцедес, е по-скоро затворена опция, но е много интересно, че изглежда догодина там може да се окаже Макс Верстапен. Младият холандец и баща му Йос не крият, че Ред Бул и Рено имат още доста път до нивото на Ферари и Мерцедес. Макс може да стане и част от тима на Сребърните стрели, като италианците твърдят, че има голяма вероятност Люис Хамилтън просто да си тръгне от Формула 1, макар англичанинът да каза онзи ден, че това едва ли ще стане преди края на 2018 г.

Интересен е и слухът, че Макларън може да се окаже с мотори Ферари, но с логото на Алфа Ромео. Как точно ще се осъществи подобна сделка при положение, че Макларън и Ферари са съперници на пазара за спортни коли, не е съвсем ясно. Скудерията имат капацитет за подобно нещо, но дали ще иска да доставя мотори на стария съперник? От Маранело отказаха на Ред Бул преди две години, но сега това може да направи позициите им много силни при нови преговори с управлението на спорта. Макларън е използвал вече двигатели на Алфа Ромео в миналото, а нова сделка би разтърсила Формула 1.