Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас искат повече тестове за новите отбори

В Хаас искат повече тестове за новите отбори

31
0

Новите отбори във Формула 1 трябва да получават повече дни за тестове. Това смята спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер. Американският тим дебютира в Гран при този сезон, при това с голям успех – 6-о и 5-о място в първите две състезания в Австралия и Бахрейн на Ромен Грожан.

Въпреки това Щайнер е на мнение, че новите екипи имат нужда от повече време, за да се адаптират към ситуацията в спорта, и затова би било редно да имат повече дни за изпитания спрямо останалите отбори преди началото на дебютния им сезон.

„Като нов тим, бихме желали да имаме възможността да тестваме няколко дни повече спрямо другите, заяви Щайнер. – Новите екипи трябва да получат 3 или повече дни за изпитания, за да опознаят колата по-добре и да започнат да работят по-добре като цяло, за да се избегнат малките грешки, които се правят в ранния етап на развитие, които понякога имат големи последствия. Това би ни помогнало да избегнем проблемите, които имахме в Китай.”

Щайнер също така заяви, че Хаас няма да участва в тестовете на Пирели на гуми за 2017 г. „За съжаление нямаме кола от 2015 г. (каквито болиди се изискват от правилника за изпитанията). И съответно няма как да участваме. Но ще се концентрираме върху това, с което разполагаме. Имаме още много да учим за сегашната ни кола.”