Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас не се притеснени от липсата на спонсори

В Хаас не се притеснени от липсата на спонсори

83
0

В екипа на Хаас не са притеснени от липсата на спонсори преди началото на новия сезон. Това заяви спортният шеф на тима Гюнтер Щайнер. По думите му американският тим може да оцелее и без тях. За тази година, както беше и за 2016 г., спонсор на тима е само швейцарският производител на часовници Richard Mille. Логично болидът остава с оцветяване, подобно на миналогодишното – сиво, черно и червено.

„Ако погледнете отборите, които са в спорта от дълго време и са стабилни, те нямат големи спонсори, каза Щайнер. – Пазарът ни е труден за намиране на такива. Смятам, че яко някой иска да рекламира при нас, той просто изчаква малко да види дали сме стабилен тим и какво правим като представяне. Със сигурност се надяваме да имаме повече спонсори. Но имаме късмет, че Haas Automation ни финансира и можем да оцелеем без други спонсори.“

Според Щайнер ще бъде трудно да бъдат привлечени нови рекламодатели, но в екипа ще продължат да търсят такива. През тази година пилоти на тима са Ромен Грожан и Кевин Магнусен. Датчанинът дойде от екипа на Рено и донесе със себе си спонсорството на датската компания за дрехи Bestseller, която е част от бранда Jack & Jones. Грожан пък е спонсориран от американския гинат Microsoft.