Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас против въвеждането на защитените кокпити за 2017 г.

В Хаас против въвеждането на защитените кокпити за 2017 г.

34
0

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер смята, че въвеждането на защитени кокпити в спорта трябва да се отложи поне с една година. ФИА иска устройството от типа „ореол” да бъде въведено в Гран при още догодина като защитна мярка за главата на пилотите след няколкото трагични инцидента в моторните спортове в последните години.

Според Щайнер отлагането на „ореола” за 2018 г. би бил по-разумния вариант. „Всички ние искаме сигурност в спорта, заяви Гюнтер. – Но пилотите са тези, които избират да карат в този спорт, те знаят опасността в него, а колите са много сигурни в момента. Те по никога не са достатъчно сигурни и съм първият, който ще каже това. Но пилотът е този, който взема решението дали да бъде в безопасност или не, защото той иска да кара бързо.

Може да сложим „ореола” и пилотът да си помисли: Аз съм в безопасност сега у мога да правя каквото си искам. Но, както казах, никога не можеш да си 100% в безопасност, а никой не харесва „ореола”. Много хора се опитват да кажат, че то още не е готово за използване. Фетел каза, че не вижда нормално през защитения кокпит и не харесва гледката. Затова съм „за” отлагането му с една година.”

Наскоро спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че не харесва устройството и би гласувал против неговото въвеждане.