Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас трябвало да съкратят изоставането си с 1 сек спрямо водещите...

В Хаас трябвало да съкратят изоставането си с 1 сек спрямо водещите отбори, за да са конкурентни

62
0
Кевин Магнусен,Ромен Грожан

В екипа на Хаас трябвало да намалят изоставането си спрямо водещите отбори с около 1 секунда на обиколка, за да са конкурентни. Това смята собственикът на тима Джийн Хаас.

Американският отбор завърши на 8-о място при конструкторите миналия сезон, пред Макларън и Заубер, като не бе далеч от нивото на Торо Росо и Рено, които финишираха пред него.

За тази година в Хаас се надяват на по-челно класиране, като според Хаас изоставането спрямо водещите отбори трябва да е с 1 секунда на обиколка по-малко, за да има шанс тимът да завърши по-напред.

„Изглежда всеки отбор ще бъде по-добър през идния сезона, каза американецът. – Разбрахме къде са ни слабите места с и Гюнтер Щайнер (спортния директор) имахме добър разговор в Мексико за това в каква посока трябва да вървим и как да се подобрим.

Не е тайна, че използваме много компоненти от Ферари и затова техният отбор ни е като база за сравнение. Трябва да бъдем на половин секунда на обиколка от Ферари, за да сме конкурентни. Миналата година бяхме на 1-1.5 сек на тур зад тях и понякога на 2 сек от лидерите.“

Босът заяви още, че не се съмнява в това, че Ферари може да направи двигател, с 3 броя от който да се изкара целия сезон, каквито са новите изисквания на правилника. Според него водещите 3 производителя на мотори – Мерцедес, Ферари и Рено са вече само в 0.5% като мощност.