Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хинвил взеха мярка за седалка на Сироткин

В Хинвил взеха мярка за седалка на Сироткин

45
0
Сергей Сироткин

Екипът на Заубер взе мярка за седалка на Сергей Сироткин. Руският пилот е на посещение във фабриката в Хинвил, за да се запознае с тима и с програмата си за подготовка. Швейцарският отбор бе свързан за първи път със 17-годишния състезател при съобщението за договорената инвестиционна сделка с три руски институции.

Контрактът на Заубер с новите инвеститори все още не е подписан. Олег Сироткин – шеф на руския национален институт за авиационни технологии и баща на Сергей – обясни пред „Известия“, че се очаква това да бъде сторено тази седмица.

Сироткин младши, който другата седмица (на 27 август) ще навърши 18 години, понастоящем се състезава в сериите Формула Рено 3.5. Той е девети във временното генерално класиране с 46 точки.

Пилотите във Формула 1 засега се въздържат от категорични мнения дали толкова млад състезател притежава нужния опит, за да се състезава в Гран при. Очаква се Сергей да направи демонстрационно бягане със Заубер на пистата в Сочи, където догодина е планирана да се проведе Гран при на Русия.