Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда не са сигурни дали могат да направят достатъчно, за да...

В Хонда не са сигурни дали могат да направят достатъчно, за да задържат Макларън

87
0
Макларън-Хонда

В Хонда не са сигурни дали ще могат да направят достатъчно, за да задържат екипа на Макларън като клиент на своите задвижващи системи. Това заяви спортният шеф на компанията за F1 Юсуке Хасегава.

За 3-и пореден сезон агрегатите на японците не са достатъчно мощни и надеждни, като се очаква в близките дни екипът от Уокинг да обяви дали продължава партньорството си с Хонда или не.

В последните състезания представянето на моторите на Хонда отново не бе на ниво и спекулациите, че сътрудничеството ще приключи стават все по-силни.

„Още се опитваме да покажем представяне, което да убеди Макларън да останат с нас, но не съм сигурен дали това ще бъде достатъчно, каза Хасегава. – Ние никога не се предаваме и не сме се отказали от това сътрудничество.“

По думите на Хасегава напрегнатата ситуация в момента се е отразила положително на екипа, като развитието на моторите се е ускорило и мотивацията във фабриката е станала по-голяма.

„След Австрия, където въведохме 3-ата спецификация на двигателя за сезона, развитието ни се ускори и нивото на развитие е много добро, каза още японецът – С всеки ъпгрейд имаме подобрения и това е окуражаващо.“