Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда нямат планове да участват в F1 със заводски отбор от...

В Хонда нямат планове да участват в F1 със заводски отбор от 2021 г.

2461
0
Хонда двигател мотор 2019
снимка: Питър Фокс/Ред Бул Контент Пуул

В Хонда нямат планове да участват във Формула 1 със заводски отбор от 2021 г. Това обяви управляващият директор на компанията за F1 Масаши Ямамото пред racefans.net.

Тогава в сила ще влязат новите правила в спорта, които би трябвало да го направят по-атрактивен, достъпен и не толкова скъп. За момента Хонда участва само като доставчик на задвижващи системи на отборите на Ред Бул и Торо Росо.

„Знаем, че приемствеността е много важна във Формула 1. Вече направихме 5 поредни години в спорта като доставчик на двигатели и достигнахме добро ниво, каза Ямамото.

– Но ако сега започнем да правим и шаси, ще имаме отново трудности, а ние не искаме това да се случва. Вярно е, че с оглед на правилата да участваш само като доставчик на мотори има повече недостатъци, отколкото предимства. Но ние присъстваме на срещите на производителите на двигатели. И на тях можем да обсъждаме правилата.“

За последно Хонда участва като заводски тим в периода 2006-2008 г., но не постигна успехи. В края на последната година японският концерн се оттегли от спорта, а екипът бе поет от Рос Браун. След това сензационно тимът спечели и двете титли през 2009 г. под името Браун GP.