Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда обвиняват инцидента с Култард

В Хонда обвиняват инцидента с Култард

60
0

И двамата пилоти на Хонда обвиняват инцидента с Дейвид Култард в края на втората част на квалификацията за неуспеха им да влязат в челната десетка.

Дженсън Бътън и Рубенс Барикело трябваше да спрат своите бързи обиколки,след като болидът на Дейвид Култард се удари в мантинелата преди шикана на изхода от тунела. А и двамата състезатели вярват, че са имали потенциала да продължат в третия етап на квалификацията.

Бътън, който се класира на 12-то място, каза: „През цялата сесия работихме върху баланса, опитвайки се да премахнем недозавиването от колата в бързите завои, което постигнахме и балансът действително бе подобрен.”

„В последната ми обиколка колата беше много добра и спечелих 0.2 секунди в първия сектор спрямо предното ми време. След това във втория бе инцидентът с Култард , което означаваше, че не можах да подобря времето си заради жълтите флагове.”

„Колата бе добре настроена за последната ми обиколка във втората фаза, като определено постигнахме значително подобрение в последния сектор. За нещастие, жълтите флагове ни попречиха да реализираме истинския си потенциал.”

„Не сме в топ 10 и това е разочароващо. Но това е Монако, като поне може да се каже, че знаем, че колата е достатъчно бърза и е видимо подобрена.”

Барикело ще стартира от 15-та позиция, като по аналогичен начин и той бе видимо разочарован.

„Определено това бе разочароваща втора сесия за нас.За нещастие, не направих добра първа обиколка заради трафика, а второто ми излизане бе прекъснато от жълти флагове.”