Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда очаквали по-добри класирания в Канада

В Хонда очаквали по-добри класирания в Канада

1447
0
Макс Верстапен, Хонда, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка: Венелин Николов

В Хонда са очаквали по-добри класирания на пилотите, които използват техните задвижващи системи в Гран при на Канада. Това заяви техническият директор на японския доставчик Тойохару Танабе.

В Монреал 3 от 4-те коли, задвижвани от мотори на Хонда, завършиха в зоната на точките. Макс Верстапен и Пиер Гасли с Ред Бул финишираха 5-и и 8-и, а Дани Квят от Торо Росо 10-и. Другият пилот на екипа от Фаенца Алекс Албон отпадна.

„В Канада завършихме с 3 от колите ни в зоната на точките. Но при всички положения класирането им не беше толкова добро, колкото бихме искали, каза Танабе.

– Квалификацията беше трудна за пилотите ни. В неделя Данил не се предаде и се пребори за 10-ото място. Но ние трябва да работим и да подобрим представянето си.“

Очаква се за Гран при на Франция Хонда да пусне подобрена версия на задвижващата си система. Тя ще бъде 3-а за сезона. Използваната досега втора дебютира в Баку.

Шефът на Торо Росо Франц Тост пък похвали представянето на Квят от началото на сезона.

Според него руският пилот е много по-зрял спрямо последния си престой в тима през 2017 г. Освен това той има повече опит и това си личи на пистата.

През миналата година Квят беше тестпилот на Ферари и работи на симулатора на Скудерията. И според тост Дани е научил много неща там, което му помага сега в Торо Росо.