Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда очакват наказания за пилотите на Макларън

В Хонда очакват наказания за пилотите на Макларън

38
0

Шефът на Хонда Моторспорт Ясухиса Арай заяви, че очаква пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо да получат наказания за състезанието за Гран при на Белгия. Японската компания ще пусне новата спецификация на мотора си на Спа и заради смяната двамата състезатели би трябвало да бъдат изместени с 10 места назад в стартовата решетка, тъй като изчерпаха лимита си от 5 мотора за сезон.

Арай също така заяви, че очаква отборът да има трудности в уикенда на Спа заради взискателната към болида писта, въпреки нововъведения по шасито и задвижващата система. Той обаче е уверен в значителния прогрес, който ще направи тимът през втората половина от сезона.

„Както планирахме, обновихме двигателя с вътрешно горене и неговите характеристики, което ще подобри мощността, заяви Арай. – Свободните тренировки ще бъдат много важни да изпробваме новите елементи. Състезанието ще бъде със сигурност трудно за всички нас, като очакваме наказания в решетката. Спа не е подходяща да се видят нашите силни страни заради дългите прави в първи и трети сектор.”