Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда остават ангажирани с Макларън, въпреки проблемите

В Хонда остават ангажирани с Макларън, въпреки проблемите

32
0

В Хонда остават изцяло отдадени на екипа на Макларън, въпреки сериозните проблеми със задвижващата система преди началото на този сезон. Това заяви спортният шеф на компанията за F1 Юсуке Хасегава. Новите агрегати на японците имаха сериозни проблеми с надеждността и липсата на достатъчно мощност, което накара Макларън да се свърже с Мерцедес и да започне да проучва възможността да получава мотори от немския концерн.

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие вече заяви, че отношенията между тима и Хонда са обтегнати до максимум. Според Хасегава обаче в Хонда нямат желание да преразгледат дългосрочния си договор с Макларън, както и присъствието си в F1 като цяло. Японците се завърнаха в спорта през 2015 г. като доставчик на мотори на екипа от Уокинг. Оттогава обаче продуктите на Хонда са далеч от нивото на водещите производители от Мерцедес и Ферари, а освен това отстъпват и на Рено.   

„Разбира се, ситуацията, в която се озовахме, не е тази, на която сме се надявали, когато се завърнахме във Формула 1, каза Хасегава пред motorsport.com. – Но ние още сме 100% отдадени на спорта и на взаимоотношенията ни с Макларън. Вярваме в нашето партньорство, като същото се отнася и за отбора. И за да вървим напред, е важно за нас да работим като един тим и да излезем от ситуацията заедно. За Хонда това не е краткосрочен проект.“

От Хонда вече обявиха, че са внесли някои решения за проблемите с надеждността, които се появиха по време на зимните тестове. Освен това компанията полага сериозни усилия да подобри поведението на задвижващата си система и да извлече повече мощност от нея преди първото състезание за сезона след седмица в Австралия.

„Проблемите, които имахме в Барселона, ограничиха времето ни на пистата и добавиха допълнително напрежение в предсезонната ни подготовка, каза още Хасегава. – Въпреки това успяхме да съберем голямо количество данни, както и Макларън. Освен това нямаме много различни проблеми, както изглежда отстрани. Що се отнася до скоростта ни, има къде да се подобряваме по отношение на картите на двигателя, за да имаме по-добра управляемост на колата.“