Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда са много доволни от новия си двигател, твърди Хорнер

В Хонда са много доволни от новия си двигател, твърди Хорнер

2797
0
2019 Китай Ред Бул Хонда
снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

В Хонда са много доволни от прогреса по отношения на новия си двигател за 2020 г. Това твърди спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Японският доставчик на мотори отбеляза голям напредък през миналия сезон. Това позволи на Макс Верстапен да спечели общо 3 победи и 2 полпозишъна и да завърши пред пилотите на Ферари в крайното класиране за 2019 г.

За новия сезон се очаква още по-добро представяне, което може да даде шанс на нидерландеца да се бори за титлата с пилотите на Мерцедес и тези на Скудерията.

Наскоро главният съветник на тима Хелмут Марко заяви, че „биковете“ няма да имат извинение ако не могат да влязат в битката за титлите, тъй като се очаква Хонда да предостави на тима от Милтън Кийнс достатъчно конкурентен мотор.

„Те (в Хонда) изглеждат много доволни, каза Хорнер пред Аутоспорт. – Те направиха много изследвания на дино тестовете. Работим много отблизо с тях и по отношение на интегрирането на двигателя в шасито.

Те са много фокусирани върху това да направят следващата стъпка. Обратът, който в Хонда направиха, беше феноменален, имайки предвид къде бяха преди 5 години, и къде са сега.“

Тойохару Танабе, Масаши Ямамото, Верстапен и Кристиан Хорнер след победата в Бразилия, снимка: Ред Бул Контент Пуул