Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул няма да имат извинения при неуспех тази година

В Ред Бул няма да имат извинения при неуспех тази година

1903
0
Верстапен, Хорнер, Марко 2019 Абу Даби
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В екипа на Ред Бул няма да имат извинения при неуспешен сезон тази година. Това заяви главният съветник на тима Хелмут Марко.

Според него Хонда ще направи достатъчно добър двигател, с който отборът ще може да се бори с Мерцедес и Ферари. Но за да се случи това, и шасито на екипа от Милтън Кийнс трябва да е достатъчно добро още от началото на сезона.

Първата година от партньорството между „биковете“ и японския производител беше много добра. Макс Верстапен записа общо 3 победи – в Австрия, Германия и Бразилия, и 2 полпозишъна. А при по-добро стечение на обстоятелствата успехите можеха да се повече. Самият мотор на Хонда пък беше достатъчно надежден.

За тази година Марко смята, че Ред Бул трябва да спечели повече от 5 победи и да се бори за титлите. И ако това не се случи, Хонда няма да е извинение за неуспеха.

„Искаме да се борим за шампионата и за да го направим, знаем, че трябва да бъдем конкурентни по отношение на шасито още от старта на сезона, каза Марко. – Това означава още от първото състезание.

В Хонда имат добро увеличение на показателите за тази година. И след като всичко обещано от тях досега беше изпълнено, предполагаме, че това ще се случи отново. А това означава, че няма да имаме извинения.“