Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда са оптимисти за Монако

В Хонда са оптимисти за Монако

72
0

Дженсън Бътън е оптимист, че неговият тим ще бъде бърз в съботната квалификация след успешния старт на тренировките в четвъртък.

„Имахме две успешни свободни тренировки, а аз се радвах на добър баланс още от началото, особено на по-твърдите гуми” – каза Бътън, който следобед даде осмо време.

„Следобед наистина трябваше да поработим върху дългите серии от обиколки, свиквайки към баланса и правейки някои подобрения.”

„Събрахме доста полезна информация от двете сесии днес, но както винаги има какво да се върши. Не сме още там, където ни се иска, но до квалификацията в събота имам достатъчно време да поработя с инженерите.”

„Уверен съм, че ще бъдем в добра позиция за квалификацията, както и че сме добре подготвени за всякакви промени в метеорологичните условия.”

Рубенс Барикело бе с две места назад, но бразилецът изрази също увереност по отношение на формата на Хонда през остатъка от уикенда.”

„Програмата ни днес бе фокусирана върху настройките на колата, като пистата постепенно ставаше по-добра с течение на времето” – обясни Барикело. „Изпълнихме до голяма степен предварителната програма, като колата определено бе доста бърза следобед, така че съм доволен от постигнатото.”

„Както става винаги, не сме много сигурни къде се намираме спрямо другите отбори, тъй като всички ще разчитат на различни настройки й стратегии с горивото.”

„Монако винаги е много отворено състезание, където е важна добрата квалификация. На базата на свършената работа обаче вярвам, че можем да имаме добър уикенд. Затова и нека се надяваме, че ще стане именно така. Времето безспорно ще играе голяма роля в събота и неделя, като на този етап изглежда, че ще вали.”