Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда са по-добри от очакваното, твърди Ботас

В Хонда са по-добри от очакваното, твърди Ботас

2071
0
Ред Бул Хонда двигател Алекс Албон
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Представянето на задвижващите системи на Хонда тази година е било по-добро от очакваното. Това е мнението на пилота на Мерцедес Валтери Ботас.

В последния кръг от сезона в Бразилия Макс Верстапен и Пиер Гасли с японските агрегати завършиха на първо и второ място.

В последната обиколка пилотът на Торо Росо бе атакуван от другия състезател на Сребърните стрели Люис Хамилтън. Но Гасли се оказа по-бърз на финалната права и зае 2-ото място.

Наскоро се появи информация, че в Хонда са близо до подписване на нов договор с отборите на Дитрих Матешиц и ще останат в спорта и след 2020 г.

„Знаехме, че в Хонда ще бъдат силни, каза Ботас. – Но мисля, че те бяха по-добри от очакваното този сезон. Особено на правите.”

Според Хамилтън е страхотно да видим още един силен производител на мотори. Британецът се надява догодина да имаме битка за титлата между 3 отбора (Мерцедес, Ферари и Ред Бул). Това според него ще е добре за Формула 1.

Според двукратният шампион Мика Хакинен в по-разредения въздух на Интерлагос моторът на Хонда е бил по-добър от този на Ферари и Мерцедес.