Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Испания: Ние не сме расисти

В Испания: Ние не сме расисти

68
0

Организаторите на Гран при на Испания отричат да е имало расистки нападки към Люис Хамилтън, но все пак са подготвени за повторение на скандала от началото на февруари. Тогава по време на тестовете в Барселона се стигна до неприятни случки след като бившият съотборник на Фернандо Алонсо бе обиждан от испански фенове. Стигна се до огромен медиен скандал и няколко месеца по-късно от ФИА бе подета кампанията EveryRace, осъждаща проявите на расизъм в моторните спортове.
Имаше дори заплахи, че при повторни прояви Испания може да се лиши от домакинството на двата кръга от шампионата във Формула 1.
Президентът на испанската автомобилна федерация (RFEA) Карлос Грасия, обаче смята че станалото е било прекалено раздухано, най-вече от страна на медиите във Великобритания.
“Не смятам, че това бе скандал”, заяви той днес. “Това бе дело на четирима-петима идиоти. Това което са направили група от хора не смятам че трябва да разрушава имиджа на цялата страна. Не смятам че подобна случка ще се повтори.”
Според него дори не е ставало дума за проява на расизъм.
Днес денят протече без всякакви инциденти, но така или иначе всички са подготвени за да не се стигне до повтаряне на скандала. Така за целта са били претърсвани вещите на зрителите, за да не се допусне издигането на плакати с неприятно съдържание. На пистата е има както полиция, така също служители на охранителна фирма и помощен персонал от страна на организаторите.