Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Италия твърдят, че Льоклер и Сайнц са подписали нови договори с...

В Италия твърдят, че Льоклер и Сайнц са подписали нови договори с Ферари

1958
0
Карлос Сайнц, Шарл Льоклер, Ферари
Карлос Сайнц и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са подписали нови договори с Ферари, твърди известният италиански журналист Лео Турини. Въпросът с контрактите се обсъждаше упорито преди лятната пауза. След това в Скудерията взеха общо решение да се съсредоточат върху разрешаване проблемите на SF-23. Впоследствие имаше спорадични публикации – особено по отношение на Льоклер. В родината на Ферари се тревожеха да не би недоброто представяне на тима да накара монегаска да си потърси място в друг тим.

През последните надпревари обаче формата на Ферари се подобри. Сайнц спечели в Сингапур и се качи на подиума Остин, Тексас. Льоклер има две класирания в топ 3 в последните три старта. Той се бори с Ред Бул-ите до последно в Лас Вегас и измъкна второто място от Серхио Перес в последната обиколка. Ферари пък стопи преднината на Мерцедес в генералното класиране до само 4 точки преди финалния старт в Абу Даби.

Всичко това според Турини е допринесло за продължаването контрактите на двамата пилоти.

„Скоро ще има официално съобщение. Карлето и Карлито ще останат във Ферари и след 2024 г.“, написа той

Междувременно президентът на Ферари Джон Елкан заяви в интервю за BBC Спорт, че „Ферари 100% върви в правилната посока“.

„Ако погледнете назад, то ще видите, че не сме имали култура (на работа) от времето на Жан Тод и Стефано [Доменикали] насам. Носенето на отговорност в необходимата култура на работа означава, че всеки поема своята отговорност. Да се обвиняват отделни хора за различни неща не се вписва в този модел. Така че се постарахме да се разграничим от укорите и соченето с пръст и вместо това да поемем отговорност“, заяви президентът на Ферари.

„Помня огромното разочарование през 2020 г. Тогава осъзнахме, че трябва да се огледаме какво се случва и че се нуждаем от промяна. В питстоповете например се представяхме по-зле от отбори, класирали се зад нас в шампионата. Това е индикатор за определена нагласа на съзнанието, защото за да печелиш, трябва да си добър във всичко“, допълни Елкан.