Начало Картинг Васил Коларов спечели кръга в Хасково

Васил Коларов спечели кръга в Хасково

31
0

Симеон Симеонов и Васил Коларов (на първата снимка) спечелиха състезанията във висшия клас КZ2 от 5-ия кръг на националния шампионат по картинг. Мони (на втората снимка) триумфира в първата надпревара, а Коларов завърши 2-и, а във втората Васил бе първи и спечели най-много точки за кръга – 45, с което и общата победа. Симеон завърши 3-и във вторто състезание и записа общ актив от 41 т. Преди кръга Симеонов изоставаше с 45 т. от Владо Арабаджиев, който пропусна кръга. Така разликата бе намалена на 4 т. преди финалния кръг.

В първото състезание Мони стартира страхотно от втора позиция и поведе пред Васил Коларов, който бе на полпозишън. В следващите обиколки Васко бе по-бърз, но нямаше шанс да опита атака, а с напредване на състезанието Симеон подобри темпото си и запази лидерството си до финала. Трети завърши Станислав Атанасов, а 4-и Иван Влъчков, който успя да задържи зад себе си Искрин Арабаджиев. Влъчков загуби едно място на старта от Павел Лефтеров , но след това си върна позицията с красиво изпреварване от външната страна. Веднага след това Павел получи повреда в скоростния лост и отпадна.

Във втрото битката беше много интересна. Симеон от полпозишън не успя да тръгне и изостана много, като бе ударен отзад от Станислав Атанасов. Поведе Коларов, следван от Иван Влъчков и Павел Лефтеров. Последният обаче бързо успя да изпревари Иван. Пилотът на ЦСКА обаче след няколко обиколки засили темпото и притисна Павел, който се прибра в бокса и се отказа от надпреварата. Влъчков обаче бе настигнат отзад от Искрин Арабаджиев и Симеонов, който постепенно напредваше. 3 обиколки преди финала на обратен завой двамата успяха да минат пред Иван и завършиха на 2-а и 3-а позиция. Отпред без проблеми първи стана Коларов и спечели кръга. Юлиан Серафимов остана 5-и, пред Атанасов.

В Ротакс се проведоха 3-ото и 4-ото състезание за уикенда. В третото успехът бе за Николай Петров, който успя да изпревари потеглилият от полпозишън Христо Пенов още в първата обиколка и до финала удържа на натиска му. Зад тях на 3.737 сек финишира Дейвид Митов, а на 12.169 сек Лора Христова. Едва 5-и остана Кристиян Христов, но причината за това е, че беше ударен още в началото от Даниел Добрев. Последният го връхлетя отзад и го блъсна, но въпреки това не получи наказание и бе класиран 7-и.

В 4-ата надпревара Пенов загуби старта от Ники Петров, следван от Лора Христова. Плевенчанката бе изпреварена от Дейвид Митов и Кристиян Христов. Отпред Пенов отпадна заради скъсана верига. Така Петров финишира първи, следван от Митов и Христов, но след финала бе наказан с 10 сек, тъй като в загряващата обиколка се завъртя и не се беше наредил правилно за старта до червената линия. Така първи стана Митов, следван от Кристиян и Лора Христова.

В Мини Бг Никола Цолов и Димитър Иванов (на 3-ата снимка) направиха страхотно шоу в 3-ото и 4-ото състезание за кръга. В първото състезание Цолов, който вече си осигури титлата в класа, не успя да запише 3-а поредна победа.  Той стартира от полпозишън и водеше, но Димитър Иванов  бе плътно зад него. И направи опит да го задмине на един десен завой от вътрешната страна  след бавния обратен ляв . За момент Митко излезе напред , но в следващия завой Цолов си върна позицията. В последната обиколка Иванов опита същата маневра и този път тя бе успешна, като Цолов нямаше време за контраатака. Трети, на 5.667 сек, остана Никола Досев.

Във второто състезание отново водеше Цолов, като Иванов пак го следваше отблизо. И отново опита същата атака, но отново Цолов си върна лидерството в следващия завой. Сценарият се повтори почти до края, като Димитър в последната обиколка на същия десен завой влезе отвътре. Този път обаче Никола отговори на атаката и се вмъкна от вътрешната страна на последния завой и с 0.049 сек взе победата. Трети финишира Никола Досев, който изостана на 1.8 сек.

В клас Мини в първата надпревара очаквано победи Любомир Малкочев, следван на 2.527 сек от Паоло Христов. Подиумът допълни Александър Коларов, изостанал на 3.216 сек. Във вторто обаче Малкочев допусна да бъде задминат от Паоло Христов, като на финала разликата бе само 0.192 сек.