Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Като за първи ден не мога да се оплаквам!; Квят впечатлен...

Верстапен: Като за първи ден не мога да се оплаквам!; Квят впечатлен от потенциала на Торо Росо

39
0

Макс Верстапен дебютира като пилот на Ред Бул във Формула 1 в петъчните свободни тренировки преди Гран при на Испания. 18-годишният пилот направи общо 60 обиколки, като в сутрешната сесия бе шести, а в следобедната – осми.

„Доволен съм, като за първи ден не мога да се оплаквам!”, коментира Верстапен. „Свършихме много работа и според мен това е най-важното в момента. Все още свиквам с автомобила, не мога да усетя лимитите му. Колата е нова за мен, но сутринта не бях нервен. Нямах търпение да изляза и да карам. Уча много неща – всичко е напълно различно в сравнение с Торо Росо. Утре ще дам най-доброто от себе си, но със сигурност са необходими няколко уикенда, за да се почувстваш напълно свободно.”

Даниел Рикиардо бе съответно пети и шести в двете тренировки. Той заяви, че очакванията в началото на уикенда са Ред Бул да е в топ 5, а по-добро класиране в неделя „ще означава по-големи усмивки”.

„Бях сравнително доволен от деня. Мисля, че можем да намерим още малко скорост, но като цяло тренировките бяха добри. Знам какво може колата, тази вечер ще направим някои промени и се надявам утре да съм малко по-напред. Направихме чудесни дълги серии със софт и медиум, от които събрахме много информация за гумите”, добави австралиецът.

Данил Квят пък сподели от своя страна, че е впечатлен от потенциала на Торо Росо. При завръщането си в тима от Фаенца руснакът бе доволен от постигнатия прогрес, въпреки че бе във втората половина на таблицата.

„Общото усещане е, че болидът се подобрява с всеки тур. Има някои неща, които можем да пипнем, детайли. Честно казано, смятам, че Торо Росо разполага с много конкурентоспособен пакет. Днес единият автомобил загряваше добре гумите, а другият не. Първият изглеждаше доста бърз. Надявам се утре и аз да вървя така. Задвижващата система на Ферари работи чудесно. Има някои специфични подробности в нея, които са особено интересни. Работата продължава, като ми се иска да имам по-добро чувство за колата. Това ми липсваше днес, но сме наясно с посоката на развитие”, каза Данил.

Карлос Сайнц се радваше на силното начало на уикенда си. Испанецът заяви, че се чувства комфортно в болида преди домашната си Гран при.