Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Канада ще е различно, убедени са пилотите на Мерцедес

В Канада ще е различно, убедени са пилотите на Мерцедес

42
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас се класира четвърти в Гран при на Монако и сподели след финала в княжеството, че е болезнено да изтърве първи подиум на прочутото трасе.

„Работихме много упорито и заради е толкова разочароващо”, продължи финландският пилот на Мерцедес. „Останах блокиран в трафик, докато Даниел [Рикиардо] караше на чиста писта. Това ми коства мястото на подиума.”

„Беше наистина труден уикенд, в който просто ни липсваше скорост. Тимът на Ферари бе много силен. Поради каквато и да е причина, тяхната кола изглежда бе по-лека за управление, така че на нас ни предстои много работа. Трябва да си вземем поука от станалото. Надявам се това да е най-лошият ни уикенд през сезона. В Канада би трябвало да е различно.”

Люис Хамилтън бе 13-и на стартовата решетка, а финишира седми в Монте Карло. Той заяви, че е много доволен от този факт, след като стратезите му посочили, че вероятно десета позиция е възможният максимум за състезанието.

„Страхотно е, че постигнах по-добър резултат от тази цел. Шест точки са чудесно представяне, като се има предвид къде бях на грида”, добави англичанинът.

„Днес бе невъзможно да се изпреварва. Опитах всичко, за да задмина Карлос [Сайнц] накрая! Благодарен съм, че финиширах седми. В последните обиколки се обадих по радиото, за да уверя отбора, че битката не е приключила. Ще притиснем червените коли сериозно в Канада. Предстои ни тежка борба, но има още 14 надпревари.”