Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Канада постигнахме добър резултат, но искаме още, обяви Ботас

В Канада постигнахме добър резултат, но искаме още, обяви Ботас

43
0

Пилотът на Уилямс Валтери Ботас заяви, че той и екипът му са постигнали добър резултат в Канада, но искат още такива силни класирания в бъдеще. Финландецът направи отлично състезание на пистата Жил Вилньов само с едно спиране в бокса и завърши 3-и. Това бе първият подиум за екипа на Франк Уилямс за 2016 г., но в Гроув определено няма да се задоволят само с това.

„Можем да се борим за подиум и в следващите състезания, каза Валтери. – Идват писти, които са подходящи за нас, като тази в Австрия и Силвърстоун. Тук в Азербайджан също мисля, че имаме своите шансове. В Канада бе едно от най-добрите ми състезания и подиум в кариерата. Трудно е да кажа кой досега е бил най-доброто ми състезание, в което съм стигал до почетната стълбичка.”

Ботас също така коментира, че дългата старт-финална права е добра за неговия болид, който е много бърз на правите участъци. Той и Маса бяха с най-високите максимални скорости в квалификацията в Канада, което реално в състезанието позволи на Ботас да остане пред Нико Розберг и да не даде реален шанс на него и съперниците му да го атакуват.