Начало Лайфстайл В Лондон откриха уникална изложба, вдъхновена от Формула 1

В Лондон откриха уникална изложба, вдъхновена от Формула 1

45
0
Бърни Екълстоун,Марк Дикенс

Уникална изложба, вдъхновена от Формула 1, направи художникът Марк Дикенс в Лондон (Великобритания). Тя бе открита със специално парти, на което 100 гости разгледаха творбите му.

Проектът е бил възложен от управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун и е продължил цяла година. Целта е била да се улови духът на 19-те надпревари от сезон 2011 г. Експозицията се състои от 19 отделни платна, в които Дикенс се е постарал да предаде красотата и динамиката на всеки от градовете-домакини, характера на пистите и т.н. Художникът е работил в близко сътрудничество с организатори, спонсори и т.н., за да улови максимално правдиво основните отличителни черти на всеки отделен старт.

В работите са комбинирани снимки, рисунки, текстил и още различни похвати. Проектът е наложил присъствието на Марк на всичките надпревари от миналата година и той се гордее с резултата от работата си. Според критиците пък произведенията му успешно съчетават културата и архитектурните особености на всеки от градовете-домакини с високотехнологичния спорт.

Изложбата ще пътува през 2012 г. с Формула 1 и първата й спирка ще е Австралия, където другата седмица стартира новият сезон.

Това бе едно наистина уникално сътрудничество, благодарение на което извлякохме основните съставки на F1, пистите, градовете, вълнението от надпреварата и т.н. – заяви Дикенс. – Благодарен съм на всички, направили тази експозиция възможна.

Екълстоун от своя страна заяви, че художникът определено е уловил уникалния дух на Формула 1.