Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус доволни от усилията си на Сепанг

В Лотус доволни от усилията си на Сепанг

59
0

И двете коли на Лотус караха до финала на домашната си Гран при на Малайзия след страхотно усилие на отбора и въпреки че Хейки Ковалайнен не бе класиран в подреждането за надпреварата, удовлетворение от постигнатото имаше. Ярно Трули пък бе 17-и, като и двамата пилоти изкараха нелек следобед на пистата Сепанг.

Финландецът спука задна лява гума при борба с Лукас ди Граси (Върджин), малко след което повреда в хидравликата го принуди да се прибере в бокса. Екипът успя да оправи нещата и той се върна на трасето, за да събира данни.

– Въпреки всичко надпреварата бе позитивна за нас. Стартът ми не бе фантастичен, свлякох се назад. След това изградих добър ритъм, но когато опитах да задмина Ди Граси закачих предното му крило и спуках гума. Колата все пак вървеше добре и се чувствах удобно, научихме много – заяви Хейки.

Трули от своя страна се завъртя в борба с Тимо Глок, но успя да продължи и финишира.

– Потеглих добре в началото, но във втората обиколка Глок ме удари и ме завъртя, като от този момент нататък надпреварата ми се обърка. Въпреки всичко стигнах финала, а това показва, че съсредоточаването ни върху издръжливостта дава резултат – бе изявлението на италианеца.

Техническият шеф на отбора Майк Гаскойн допълни, че управлението на болида на Ярно е било допълнително затруднено от повреди в задната част на колата при удара с Глок.