Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус се стараят да направят Е22 по-предсказуем за пилотите си

В Лотус се стараят да направят Е22 по-предсказуем за пилотите си

72
0
Пастор Малдонадо,Ромейн Грожан

Тимът на Лотус е подготвил серия новости за болида си Е22 – промени в системата за охлаждане, поредица аеродинамични компоненти, модификации по задното крило. Рено Спорт F1 ще имат в Барселона подобрения в картите за управление на двигателите.

Техническият директор на екипа от Енстън Ник Честър очаква комбинацията от всичко това да доведе до допълнителен напредък в работата на тима.

По време на теста в Бахрейн проверихме над половината от новите части, но останаха доста за тестване и в Барселона. Всички нови компоненти досега са били подобрение и това е наистина удовлетворяващо, тъй като е чудесна оценка за свършената във фабриката работа. Рено Спорт F1 ни дадоха повече мощност в Китай и се надявам следващата стъпка напред в тази посока да е в Барселона – обясни Честър. – Цялостното ни желание е да направим болида по-предсказуем за пилотите. Имаме какво да вършим по отношение температурата на гумите. Последното поколение са с доста твърди смеси и понякога е трудно да ги задържиш в оптималния работен прозорец. От друга страна, спирането сега определено е по-добро. Направихме сериозни подобрения по това как състезателите контролират спирачките и как управляваме задвижващата система в тези моменти.

Техническият шеф на Лотус не се нае да дава прогнози за представянето на отбора. Той призна, че екипът все още не е съвсем наясно с поведението на гумите и съответно не е сигурно дали Е22 ги пази така, както бе при Е21.

Състезанията в Барселона и Монако могат да изглеждат различно, но и в двете надпревари доминират аеропритискане и определени характеристики на управлението. Мощността е важна винаги, но повече на Каталуния, отколкото в Монте Карло. Тя обаче не е с решаваща роля, така че очакваме да сме по-конкурентоспособни и в двата старта – добави Честър.