Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус щастливи от 4-а и 5-а позиция на грида

В Лотус щастливи от 4-а и 5-а позиция на грида

38
0
Кими Райконен

8 хилядни от секундата разделиха пилотите на Лотус Ромейн Грожан и Кими Райконен в квалификацията за Гран при на Европа. Финландецът отстъпи на съотборника и ще се нареди пети на стартовата решетка, но не бе недоволен.

Времената бяха страшно близки, особено в Q2, така че петото място е добро. Колата върви чудесно. Ако бях подобрил съвсем малко последната си обиколка, щях да съм някое място напред, но като цяло ситуацията тук е напредък в сравнение с предишната квалификация, така че съм доволен. Открихме някои добри неща с настройките тази сутрин и автомобилът бе по-лек за управление – обясни Райконен.

В тима също бяха много щастливи от представянето на пилотите си – главният инженер Алан Перман заяви, че и двамата са свършили отлична работа.

Четвърта и пета позиции са прекрасни стартови места, а знаем колко силно е състезателното темпо на Е20. Не сме правили нищо радикално различно спрямо предишните надпревари. Тук определено уикендът ни протича по-гладко и изглежда колите вървят както трябва с гумите софт. Прегледахме данните и обмислихме малко повече някои неща относно квалификацията, но подготовката ни като цяло бе същата. Има варианти за 1, 2 или 3 спирания в бокса, така че да видим какво ще се случи – допълни той.