Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мексико очакват 120 000 зрители по трибуните

В Мексико очакват 120 000 зрители по трибуните

66
0

Организаторите на Гран при на Мексико очакват тази година надпреварата от Формула 1 да бъде посетена от 120 000 зрители. Състезанието се върна в календара през миналата година, като бе изключително успешно с около 110 000 зрители по трибуните.

Сега противно на тенденцията при другите състезания за спад, в Мексико очакват повишения на интереса към случващото се на пистата Ерманос Родригес. Затова са изградени още седящи места.

„Миналата година имахме около 110 000 хора на трибуните, заяви Родриго Санчес, маркетинг директор на събитието. – Сега сме увеличили капацитета с почти 10%, като имаме и различна структура на някои трибуни. Ако нещата бяха останали в миналогодишното положение, всички билети щяха да бъдат продадени в този момент. Но сега имаме такива за близо 120 000 фена.”

Санчес разясни още, че в момента се изгражда стадион за бейзбол близо до завой 1. Там до миналата година е имало трибуна, която е трябвало да бъде премахната, за да може да са построи съоръжението.

„Заради това направихме някои малки промени и изменихме някои структури. Сега трибуна 5 има по-голям капацитет. Променихме също така трибуни 9,10 и 11. Като цяло за момента сме продали 95% от местата и съм сигурен, че всичко ще се напълни.”