Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф е на път да поднови договора си с Мерцедес като спортен...

Волф е на път да поднови договора си с Мерцедес като спортен директор

58
0

Тото Волф е на път да поднови договора си с Мерцедес като спортен директор на щутгартския концерн. Това бе извлечено като извод от думите на австриеца пред немския Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг.

„Работата с борда е гладка. Уча се ежедневно от много хора, което прави труда ми истинско удоволствие. Може да очаквате, че ще продължа с тази си дейност още известно време”, заяви Волф.

45-годишният австриец притежава 30% от акциите на тима Мерцедес във Формула 1. Той зае поста си на спортен директор през януари 2013 г. Настоящият му договор е до края на 2017 г.

Междувременно Волф заяви, че Формула 1 не трябва да се превръща в поле за тестове на новите собственици от Liberty Media.

„Когато оглавяваш организация толкова дълго, колкото това вършеше Бърни [Екълстоун], е ясно, че я оформяш според собственото си виждане. Той притежаваше невероятната способност винаги да присъства. Мълниеносно потушаваше пожари – дори такива, каквито сам бе запалил. След смяната на собствеността спортът ще поеме в нова посока. Ние трябва да се възползваме максимално и да сграбчим тази възможност. Но според мен не бива да забравяме, че Формула 1 е технически спорт, така че винаги ще поляризира мненията. Някои хора ще твърдят, че го мразят, други – че го обичат. В това няма нищо нередно. Но едно нещо е сигурно: не бива да се превръщаме в бета тест. Не може да прилагаме недостатъчно обмислени правила и регулации, които да объркват лоялните ни фенове, публиката”, сподели Волф.