Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн ще води Макларън един ден, смята Алонсо

Вандоорн ще води Макларън един ден, смята Алонсо

27
0

Фернандо Алонсо заяви, че новият титулярен пилот на тима за 2017 г. Щофел Вандоорн един ден ще води Макларън и трябва да е подготвен – задача, в която испанецът и Дженсън Бътън ще му помогнат. Вандоорн, който е шампион от GP2, ще застане рамо до рамо с Алонсо, а Бътън ще помага за развитието на колата и да замества, ако се наложи.

Фернандо, чийто договор изтича в края на 2017 г., заяви, че тримата ще работят заедно и ще направят всичко по силите си да превърнат тима в успешен. „Дженсън и аз решихме, че трябва да помогнем на Щофел да стигне до Формула 1, защото знаем, че в бъдеще той ще е човекът, който най-вероятно ще води Макларън, каза Алонсо.

– Тази година двамата с Дженсън искаме да се борим и да се опитваме да се победим взаимно, като в същото време помагаме на тима. Вандоорн също ни е от помощ като тест пилот, в симулатора и с инженерите. За мен догодина няма да е по-различно. Ще се опитвам да си върша собствената работа, а Дженсън ще помага на Щофел, защото в бъдеще той ще е човекът.“